Nedre Galleriet 2022

Ylva Varik – Tittskåp

Lördag 2 juli – söndag 28 augusti

Född och uppvuxen i Göteborg. Flyttade sedermera till Stockholm, jobbade med allt mellan himmel och jord samtidigt som jag ständigt tecknade och målade.

Efter att jag fött min son så ifrågasatte jag alltmer mitt liv i stan och efter några år så tog jag mitt pick o pack och flyttade till en liten by i norra Ångermanland.

Under åren har jag fått två barn, byggt hus, provat på att vara kobonde, drivit ideella kaféer, odlat mat och varit med att driva en by kooperativt. Samtidigt har jag fortsatt mitt professionella arbete som scenograf, dockmakare, illustratör och konstnär.  Detta löpte på i en allt snabbare takt tills jag gick in i den berömda väggen, vilket blev en brytpunkt för mig.

Jag slutade med teateruppdrag i några år och utbildade mig till undersköterska med psykiatriinriktning, vilket är vad jag arbetar med i dagsläget, men som varvas med mitt konstnärliga arbete. Och emellanåt så kan det bli ett litet teateruppdrag beroende på tid och lust. Under min utbrändhet så utvecklades mitt skapande till att även brodera som en egenterapi i att allt får ta sin tid. Att få njuta av långsamheten i arbetet.

Ylva

Eva Bergman – Let’s rock

Lördag 3 september – 16 oktober
Eva
eva_bergman2