Skip to content

Boktoken goes Carl von Linné

En Klok Boktok är en galet rolig StåuppTeater för barn i skol- och biblioteks-miljö. Men fungerar alldeles utmärkt även i andra sammanhang.

Föreställningen ger en positiv upplevelse av boken. Som en liten flicka sa efter föreställningen i en radiointervju.
“-Det var ju roligt varje sekund”.

Det hela handlar om att Boktoken går omkring på biblioteket och dammar av alla böcker. Boktoken är hungrig på böcker. Han är en bokkonsument som missförstått hur man konsumerar böcker. Ska man äta dem eller?.. och hur öppnar man? Behövs det nyckel? svaret kommer som en överraskning.

Föreställningen tar upp vad som kan hittas mellan pärmarna på böcker. Sagor, sånger, matematik, geografi, naturlära, trolleri………
Vi får se när Isaac Newton får ett äpple i pallet när han sover. Och på Tomarps Kungsgård tar Boktoken en närsynt och underfundig titt på Carl von Linné och pratar med både blommor och blad.

Barnens kommentarer styr hela tiden ytförloppet i föreställningen, men de djupare skikten är det Raimondo som omärkligt tyglar.
Föreställningen har spelats sedan 1987. Slipats mot publiken i 35 år 2022. Över tusen föreställningar har det blivit genom åren och detta har givit En Klok Boktok en djärv och avspänd framtoning.

Välkommen på en familjeföreställning utöver det vanliga.

Boktoken